Friday, July 14, 2017

Iftar Ramadhan 2017


 30 Ramadan 1438H,24/06/17



Assalamualaikum semua...walaupun hari ni dah 20 syawal,tapi apa salah nya kan.update p lah walaupun dah berzaman.hehe..

Dah menjadi kebiasaan family aku untuk iftar terakhir berkumpul beramai-ramai untuk berbuka sekali.Selalunya family paksu belah mama lah yang akan berbuka sekali dan adik beradik mama yang balik untuk raya di penang.

Untuk family belah mama,rumah ni dah jadi macam kampung untuk adik-beradik belah mama sebab nenek dengan tok ayah dah tak da.Jadi untuk raya kali ni,mak ngah and paklong balik.Makngah pakngah,iffat,kak nusrat n family balik.Paklong satu family balik cuma abang amin balik raya 1st.

so,untuk iftar last ni gabungan family mama n some of family baba..untuk family mama, ada cik n family,paklong n family,pakngah n family..untuk belah baba paksu n family saja yang join.

Every year puasa last saja mama akan masak nasi.Untuk this year mama buat Nasi Arab kuih2 semua pakat2 beli,jadi banyak lah macam2 ada.hehe






Kali ni mak2 pulak duduk atas meja.yang lelaki kena duduk bawah.hehe..before ni lelaki duduk atas meja.tapi mak2 tak mau dduk bawah so lelaki kena duduk bawah.hehe


kak rio and cik




sedap pulak tgk makanan.dah la hari ni puasa.lagi terliur tengok.


walaupun gambar tak berapa jadi tapi sebab maklong senyum lebar,jadi masukkan jugak gambar ni.



warga lelaki.hahah..





anak2 dara kena duduk di dapur je la makan.memang slalu yang anak2 dara makan dapur je..


okay yang tu saja cerita untuk iftar Ramadhan 2017 ni..Nanti cita pasal raya pulak...Okay, thanks for reading.....assalamualaikum

With Love
widadrhaffor
wg17_2118








Picnic (Tasik Darul Aman)

PICNIC 24/04/17

hiii and assalamualaiku..hehe..tengah boring2 duduk rumah nak update pasal picnic lepas cuti mid sem break hari tu.

sebenarnya,picnic ni dah lama di rancang cuma nak tetap kan masa dan waktu sahaja.Memandang kan dah last sem dan dah nak habis study,jadi kami pun nak la spend time sama-sama kan. Ni antara muka-muka orang yang aku rapat dekat kelas. Yang perempuan2 ni mmg kawan untuk assingment,kawan untuk bergaduh,kawan cari pasal semua laa.hehe...kesayangan ohh yang ni..yang laki2 ni antara manusia lelaki yang aku bercakap dlam kelas.hehe..sebab ada budak laki kelas yang aku tak ingat nama pun.Bukan tak nak kawan,tapi tak da hal untuk sembang...



hujan renyai2 sikit waktu sampai ni...so kena stay dalam ni.time tengah2 setup2 makanan..
thank you zila masak spaghetti cabonara sedap....






















Macam-macam gaya ada dalam gambar ni.Aku sejak letak ja gambar yang tak jadi pun.Ni semua akan jadi kenangan..insyaAllah panjang umur nanti kita jumpa lagi...ok rindu.
hahaha


Saturday, May 6, 2017

Bank Rakyat Autism Rainbow Walk(UniMAP)



26 March 2017( Kompleks Sukan UniMAP)

Aku ni jenis jarang join2 program UniMAP..banyak nya join program luar.Syimma excited ajak untuk join Autism Rainbow Walk ni.Dengar macam best ja lagipun charity walk kan. So saja la join sekali ngn Zila,Syimma and Nisa..Event dia  pun not bad la..best jugak la.ada beberapa check point and every check point diorg bagi ayaq 100 plus,ayaq kotak dgn ayaq kosong mineral.berebut la semua orang kan. Setiap check point jugak diorg buat persembahan sbb ada raja muda Perlis kan. So buat la persembahan bagi raja muda tengok.Okay mai2 tgk gambar.






Tgh jalan tu g depan sbb nak selfie skali dgn raja muda.Yela dah nak habis study kan.wajib la amik gambar dengan raja muda.raja muda kata bad lighting tu..so kay la sbb body guard dia dh tolak bahu aku dah..sibuk sgt body guard dia tu.


zila,nisa & syimma 







ni baru dapat yang elok sikit




dah cukup 4 orang



overall okay la autism rainbow walk ni.Burn jugak la muka kan.Dah 4th year ni memang rajin-rajin la join program sebagai kenangan di UniMAP.Rajin2 juga kena update blog sebagai kenangan jugak.okay sambung balik buat FYP.salam.

with love<3 p="">

widadrhaffor
wg17_2118
060517, 04:12pm

Saturday, January 7, 2017

~ Laila Fabrika ~



Assalamualaikum semua..

Petang-petang macam ni bosan duduk saja, padahal paper final isnin ni paper core tapi boleh dok buat relaks lagi. Sebab kan bosan tak tahu nak study apa. Nak cita sikit pasal Laila Fabrika.

Bagi orang-orang yang selalu dok cari-cari kain atau ada buat shawl ke apa mesti tahu kan pasal Laila Fabrika ni. Laila Fabrika ni famous dengan kain. Aku pun mula kenal Laila Fabrika waktu aku start jual shawl dulu. Dulu waktu buat shawl kan dok search pasal kain semua. Dok tengok jenis kain la,kualiti kain la jadi jumpa la dengan Laila Fabrika ni. Tapi waktu zaman tu Laila Fabrika tak jual untuk meter yang sikit lagi,time tu jual dalam kuantiti meter yang banyak. Jadi waktu tu bagi yang baru nak mula bisnes dgn modal yang sikit agak susah la. 

Tapi.. Penghujung tahun 2016 hari tu Laila Fabrika mula memperkenalkan website diorang untuk pembeli yang nak membeli secara meter yang boleh dibeli dalam kuantiti meter yang sikit macam 1 meter ka kan. Diorang memperkenalkan dengan nama Laila Textile. Jadi semua orang dapat beli kain di Laila Fabrika. Sekarang dah tamat dah promosi free shipping..Tapi kan boleh lagi nak dapat free shipping tau... Dengan pembelian RM100 dan keatas layak dapat free shipping.. Jadi kakak2 yang don buat shawl sendiri boleh beli dekat Laila Fabrika ni. Mudah tau, tunggu depan rumah ja kain dah sampai tau. Tak perlu keluar start enjin kereta semua. Lagi satu sekarang ni Laila Fabrika tengah buat promosi. Rugi kalau tak grab ..











Kakak2 Boleh tengok di website Laila Textile untuk tengok jenis-jenis kain dan cara pembelian. Okay selamat shopping semua. =)